Texas Hold’em on ehkä tunnetuin kaikista pokeripeleistä. Jos olet uusi pokeripelissä, Texas Hold’em Poker on loistava paikka aloittaa. Hold ’em koostuu kahdesta kortista (“hole card”), jotka jaetaan kuvapuoli alaspäin jokaiselle pelaajalle ja sitten viidestä yhteisestä kortista, jotka jakaja jakaa kuvapuoli ylöspäin – kolmen maasta (“flop”) ja sitten ylimääräisestä singlestä. kortti (“turn”) ja yksi lisäkortti (“joki”) – jossa pelaajat voivat sököttää, panostaa, korottaa tai luovuttaa minkä tahansa jaon jälkeen; eli vedonlyönti voi tapahtua ennen floppia, “flopissa”, “turissa” ja “joella”.

TEXAS HOLD’EMIN SÄÄNNÖT:

Texas Hold’em Poker on yhteinen korttipeli, jota voi pelata 2-10 pelaajaa.
• Yksi pelaaja toimii jakajana. Tätä asentoa kutsutaan painikkeeksi ja se kääntyy myötäpäivään jokaisen käden jälkeen.
• Jakajan vasemmalla puolella olevia kahta pelaajaa kutsutaan pieneksi blindiksi ja isoksi blindiksi.
• Nämä kaksi asemaa edellyttävät ennalta määrätyn määrän pakkopanoksia ja ovat ainoat pelaajat, jotka laittavat rahaa pottiin ennen korttien jakamista (jos antea ei ole).
• Jokaiselle pelaajalle jaetaan sitten kaksi korttia kuvapuoli alaspäin. Näitä kutsutaan “reikäkorteiksi”.
• Kun kaikki taskukortit on jaettu, ensimmäinen panostuskierros alkaa ison blindin vasemmalla puolella olevasta pelaajasta. Tämä pelaaja voi luovuttaa, maksaa (vastaa ison blindin määrää) tai korottaa.
• Panostaminen jatkuu sitten myötäpäivään ja jokaisella pelaajalla on mahdollisuus luovuttaa, maksaa, panostaa tai korottaa korkeimman panoksen määrää.
• Kun ensimmäinen panostuskierros on päättynyt, kolme yhteistä korttia asetetaan pöytään kuvapuoli ylöspäin. Tätä kutsutaan floppiksi.
• Panostamista jatketaan myötäpäivään, jolloin jokaisella pelaajalla on mahdollisuus tarkistaa (jos edessä ei ole vetoa), panostaa (tai korottaa, jos edessä on veto), maksaa tai luovuttaa.
• Kun toinen panostuskierros on päättynyt, neljäs yhteinen kortti asetetaan pöytään kuvapuoli ylöspäin. Tätä kutsutaan käännökseksi.
• Kolmas panostuskierros alkaa ensimmäisestä jäljellä olevasta pelaajasta painikkeen vasemmalla puolella.
• Kun kolmas panostuskierros on ohi, viides yhteinen kortti asetetaan pöytään kuvapuoli ylöspäin. Tätä kutsutaan joeksi.
• Neljäs panostuskierros alkaa ensimmäisestä jäljellä olevasta pelaajasta painikkeen vasemmalla puolella. Vedonlyönti jatkuu myötäpäivään.
• Yksityiskohdat
• Tässä on joitain tarkempia katsauksia Texas Hold’emin ominaisuuksiin.

Yksityiskohdat

Hold’emia pelataan tavallisesti pienillä ja isoilla blindeillä – kahden pelaajan pakkopanokset. Antes (kaikkien pelaajien pakolliset panokset) voidaan käyttää blindien rinnalla, erityisesti turnausten myöhemmissä vaiheissa. Jakajan “painiketta” käytetään edustamaan pelaajaa jakajan asemassa; jakajan painike pyörii myötäpäivään jokaisen käden jälkeen, mikä muuttaa jakajan asentoa ja blindit. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa pienen blindin, ja se on yleensä puolet isosta blindista. Pienen blindin vasemmalla puolella olevan pelaajan asettama iso blindi on yhtä suuri kuin minimipanos. Turnauspokerissa blind/ante-rakenne kasvaa ajoittain turnauksen edetessä. Kun panostuskierros on päättynyt, seuraavan panostuskierroksen aloittaa ison blindin ja pienen blindin jälkeinen henkilö.
Jos jäljellä on vain kaksi pelaajaa, sovelletaan erityisiä “head-to-head”- tai “heads-up”-sääntöjä ja blindit asetetaan eri tavalla. Tässä tapauksessa henkilö, jolla on jakajapainike, asettaa pienen blindin, kun taas hänen vastustajansa asettaa ison blindin. Jakaja toimii ensimmäisenä ennen floppia. Flopin jälkeen jakaja toimii viimeisenä ja jatkaa toimintaansa loppukäden ajan.

Hold’em-käden pelaaminen

Kätesi Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi yksityistä korttia Hold’emissa, jotka jaetaan ensin. Peli alkaa siten, että jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin, pienellä blindilla oleva pelaaja saa ensimmäisen kortin ja painikepaikalla oleva pelaaja viimeisen jaetun kortin. (Kuten useimmissa pokeripeleissä, pakana on tavallinen 52 kortin paka, jossa ei ole jokereita.) Nämä kortit ovat pelaajan tasku- tai taskukortteja. Nämä ovat ainoita kortteja, jotka jokainen pelaaja saa henkilökohtaisesti, ja ne paljastetaan (mahdollisesti) vasta välienselvittelyn aikana.
Pokerikäsi alkaa “pre-flop” panostuskierroksella, joka alkaa ison blindin vasemmalla puolella olevasta pelaajasta (tai jakajan vasemmalla puolella olevasta pelaajasta, jos blindeja ei käytetä) ja jatkuu myötäpäivään. Panostuskierros jatkuu, kunnes jokainen pelaaja on luovuttanut, panostanut kaikki pelimerkit tai saavuttanut kaikkien muiden aktiivisten pelaajien panoksen. Huomaa, että pre-flop-panostuskierroksen blindit lasketaan mukaan summaan, jonka sokean pelaajan on panostettava. Jos kaikki pelaajat menevät ison bl:n pelaajalleind-asemassa, pelaaja voi sököttää tai korottaa.