Texas Hold’em Pokerin säännöt

Mikä on Texas Hold’em Poker?

Texas Hold’em on ylivoimaisesti suosituin kaikista pokeriversioista. Kaikki suuret turnaukset ympäri maailmaa (mukaan lukien World Series of Pokerissa, World Poker Tourissa, European Poker Tourissa ja muualla pelatut) sisältävät tämän pelin no-limit-muunnelman. Itse asiassa Texas Hold’em on niin suosittu, että jotkut, jotka eivät ole perehtyneet pokeriin, eivät ymmärrä, että on olemassa muita tapoja pelata peliä.

Texas hold’em -pokerin pelaamisen oppiminen ei ole niin vaikeaa, mutta älä anna pelin yksinkertaisuuden hämätä sinua. Mahdollisten pelitilanteiden määrä on niin suuri, että peli voi olla erittäin monimutkainen, jos pelaat korkealla tasolla. Tämä on inspiraationa kuuluisalle Texas Hold’emille, joka sanoo, että “oppiminen vie jonkin aikaa, mutta hallitseminen kestää koko elämän”.

Jos pelaat peliä ensimmäistä kertaa, sinun kannattaa tutustua alla selitettyihin Texas Hold’emin perussääntöihin.
Texas Hold’emin säännöt

Joten miten pelaat Texas Hold’emia? Texas Hold’emissa pelaajat yrittävät tehdä parhaan viiden kortin pokerikäden perinteisten pokerisijoitusten mukaan. Tässä suhteessa Hold’em ei eroa muista pokeripeleistä, kuten viiden kortin vedosta. Kuitenkin tapa, jolla pelaajat rakentavat kätensä Texas Hold’emissa, on hieman erilainen kuin vetopokerissa.

Hold’emissa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin (“hole card”), ja seuraavien kierrosten aikana viisi muuta korttia jaetaan lopulta kuvapuoli ylöspäin pöydän keskelle. Näitä kuvapuoli ylöspäin kortteja kutsutaan “yhteisökorteiksi”, koska jokainen pelaaja käyttää niitä viiden kortin pokerikäden tekemiseen.
Viisi yhteistä korttia jaetaan kolmessa vaiheessa. Kolmea ensimmäistä yhteistä korttia kutsutaan flopiksi. Sitten jaetaan vain yksi kortti, jota kutsutaan “turniksi”. Lopuksi jaetaan toinen kortti, viides ja viimeinen yhteinen kortti: “joki”.

Pelaajat rakentavat viiden kortin pokerikäden käyttämällä parasta saatavilla olevaa viittä korttia seitsemästä kokonaiskortista (kaksi korttia ja viisi yhteistä korttia). Tämä voidaan tehdä käyttämällä molempia taskukortteja yhdessä kolmen yhteisen kortin kanssa, yhtä tyhjää korttia yhdessä neljän yhteisen kortin kanssa tai ilman taskukortteja ja pelaamalla kaikki viisi yhteistä korttia – mikä tahansa toimii parhaan viiden kortin käsissä.
Jos panostus saa kaikki pelaajat yhtä lukuun ottamatta kippaamaan, ainoa jäljellä oleva pelaaja voittaa potin näyttämättä yhtään korttia. Tästä syystä pelaajilla ei aina tarvitse olla parasta kättä voittaakseen potin. On aina mahdollista, että pelaaja voi “bluffata” ja saada muut luovuttamaan paremmat kädet. Jos kaksi tai useampi pelaaja tekee välienselvittelyn sen jälkeen, kun viimeinen yhteinen kortti on jaettu ja kaikki panokset on suoritettu, ainoa tapa voittaa potti on saada korkein viiden kortin pokerikäsi.

Katsotaanpa joitain yksityiskohtia, mukaan lukien Texas Hold’emin kaupankäynti ja vedonlyönti. Hyvä tapa selittää pelijärjestystä on puhua joistakin keskeisistä asennoista pöydässä – painike ja blindit (pieni blindi ja iso blindi).

Nappi

Peli etenee myötäpäivään pöydän ympäri, alkaen toiminnasta jakajan painikkeen vasemmalla puolella. Painike on pyöreä kiekko, joka on pelaajan edessä ja jokaista kättä käännetään yhden tuolin verran vasemmalle. Kun pelaat kasinoissa ja pokerihuoneissa, pelaaja, jolla on jakajapainike, ei itse asiassa jaa kortteja (pokerihuone palkkaa jonkun tekemään sitä). Kuitenkin kotipeleissä kavereiden kanssa nappia käyttävä pelaaja jakaa kädet yleensä.
Yleensä painikkeen vasemmalla puolella olevien kahden ensimmäisen pelaajan on asetettava pieni blindi ja iso blindi voidakseen panostaa. Sieltä toimintaa tapahtuu useilla kaduilla: preflop, floppi, turn ja river (selitys alla).
Painike määrittää, mikä pelaaja pöydässä on jakaja. Texas Hold’emissa buttonilla oleva pelaaja tai viimeinen aktiivinen pelaaja, joka on lähinnä painiketta, saa viimeisen toiminnan kaikilla pelin flopin jälkeisillä kaduilla.
Vaikka jakajan painike määrittää, minkä pelaajien tulee panostaa pienet ja isot blindit, se määrittää myös, mistä korttien jako alkaa. Pelaaja, joka on välittömästi jakajan painikkeen vasemmalla puolella pienessä blindissa, saa ensimmäisen kortin ja sitten jakaja heittää kortit myötäpäivään pelaajalta toiselle pöydän ympärillä, kunnes jokainen on saanut kaksi aloituskorttia.